fredag 19 februari 2010

Tillbaka till en stad i vinterskrud


Några dagar efter hemkomsten börjar vardagen att tränga sig på igen. Dags att packa upp väskan och ställa tillbaka innehållet på sina platser. Utsikten från mitt fönster visar en annan vy än den vi har varit vana vid att se de senaste två veckorna. Dags att se fram emot snösmältning, vårdagjämning och byta till sommardäck på bilen.

fredag 12 februari 2010

Dags för hemresa.


Elefanten ovan träffade vi på under utflykten upp till The Big Budda.
Nu är inköpen avklarade före hemresan i morgon. Matlagningskursen var en hit. Oj vad mätta vi blev. I går gjorde vi en konstrunda i Patong Centrum. Många fina konstverk fanns där och några har jag packat ner i min väska. Idag har jag promenerat bort till Bosse. Kineska nyåret märks tydligt. Hotellen är fullbokade och man har redan börjat med fyrverkerier. Tom nu mitt på dagen. I morgon bitti är det dags att stiga upp i ottan för transport till flygplatsen.

onsdag 10 februari 2010

En dag vid poolen

I dag håller vi till vid poolen vid Bosses hotell. Dagen går i lättjans tecken med lunch under parasollen. Lätt att bli bränd i den starka solen. Vi laddar upp för matlagningskurs i kväll på en thailänds kombinerad restaurang och skola. Den ligger nära mitt hotell. Jag har upptäckt att det inte är så många dagar kvar av semestern här, men hoppas att jag hinner skriva på bloggen en gång till innan hemresan.

söndag 7 februari 2010

I takt med klockan


I dag har jag promenerat bort till Bosse. Det känns att man har kommit i takt med klockan. Dagen fördrivs med bad vid stranden, shopping och äta på olika resauranger. Vi har också hunnit med en utflykt upp till The Big Budda. Tills imorgon har vi bokat en bil för en utflykt till regnskogen med vattenfall. Bilden ovan är tagen på Kata Beach. Skriver på nytt när jag kan låna Bosses dator igen.

måndag 1 februari 2010

Nu är man plats

Efter en geografilektion om alla dessa länder som slutar på -stan som man passerar vid resan till Thailand är vi nu framme. Bra resa förutom de två sista timmarna som var "bumpy". Installerad på hotellet som är extra flott. Detta har jag bokat till den 4 feb. Idag har jag åkt upp till Bosse där jag har lånat hans dator som har gjort det möjligt att skriva denna text på min blogg. Mitt hotells dator presenterar enbart thailändska tecken. Kanske jag kan lura ut dessa ikväll när jag kommer tillbaka till mitt hotell. Det märks att det kineska nyåret närmar sig och det är fullt på många hotell. Jag har ialla fall förbokat ett rum på ett hotell nära Bosses. Det stillar min oro för att bli husvill.
Det känns konstigt att resa från ett vinterland till ett land med högsommar. Idag har vi handlat lite kläder. I morgon kommer Bosse till mitt hotell. Han har ju hyrt en scooter. Ny rapport kommer när lyckas logga in igen.