måndag 14 november 2011

Tips inför ett reseäventyr.

Den här presentationen har jag gjort i första hand med avseende på resan till USA och Hawaii. Kanske en del tips gäller för andra ställen också.

1. Passet måste gälla i ett halvår EFTER det att resan avslutats.
2. ESTA tillståndet skall sökas via nätet senast tre dagar före avresa, men var ändå ute i god tid. Man får svar direkt vid ansökan. Kostar 14 dollar tror jag.
3. Forex VISA GLOBAL CASH bankomatkort kan jag rekommendera. Man laddar själv kortet med mindre belopp under resans gång. Det är värdelöst om det kommer i orätta händer till skillnad från ett ordinärt kontokort, då det inte går att handla för.
4. Tag med en gammal mobiltelefon + laddare. Köp ett lokalt SIM-kort. Detta laddar man på plats. Mycket billigare att ringa direkt hem till Sverige.

/>


Bästa hjälpmedlet på resan. Ta också med laddaren OCH universell stickkontakt.




När man ska skicka t.ex vykort, får man leta upp den här plåtlådan.




Det händer att man lägger posten här. Den kommer aldrig fram.




Det här busskortet är rena spargrisen. 60 dollar/mån. Lätt intjänat då varje resa annars kostar 2,50 dollar, minst, då man inte får tillbaka någon växel.



Sen är det bara att gå till närmsta busshållplats.




Det är enkelt med gatunamnen i Honolulu för nästan alla börjar med bokstaven K. Bara att fråga någon åt vilket håll gatan ligger.






Varför resa hem med smutstvätten nerpackad i bagaget. Nej här ska tvättas.






Jo det är en torktumlare, maskinen till vänster.



Aj, aj blev tröjan trång. Kanske tryckt på fel knappar. Det gör väl inget, man får tre nya tröjor för 10 dollar.




Fråga aldrig efter toaletten. Nej det heter "restroom". Sådana här små hus finns lite varstans och det är bra när man inte har festblåsa. Skylten högst upp till vänster betyder att ens felparkerade bil bogseras bort ganska snart. Det har jag sett flera gånger. Får sedan lösas ut för en retfull summa dollar.




Det är lätt att gå in fel om man inte kollar först. KÄNE, det förstår väl alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar